Dit is een video

De Positive 

Impact Barometer

Campagnes met duurzaamheids­boodschappen op onze radiozenders komen in aanmerking voor een op maat gemaakt rapport. De Positive Impact Barometer bevat praktische actiepunten om je spot meer impact te geven. Het resultaat is veelbelovend: in een tweede post-test geven consumenten vaker aan dat het merk een deel van de oplossing vormt.

Lees verder

Cécile 
Jacquemin

Marketing & Communication Manager Vanden Borre

“De eerste keer dat Var ons een Positive Impact Barometer presenteerde in de vorm van een poststudie op een duurzaamheidsspot van Vanden Borre, was dat een handig rapport op maat met inzichten én concrete oplossingen. We stellen het op prijs dat Var mee nadenkt en praktisch advies geeft als het gaat om duurzaamheids­communicatie. Je staat er niet alleen voor. Dat team-engagement zal het verschil maken voor alle marketeers in deze uitdagende tijden.”

Simon 
Gourdin

Assistant Digital 
Marketing Manager

“Met de inzichten uit de Positive Impact Barometer kan je als merk meteen aan de slag. Zorg ervoor dat de consument je boodschap niet in twijfel trekt. Een duurzaamheidscampagne heeft pas een zichtbaar effect als je echte bewijsredenen meegeeft.”

Je duurzaamheids-campagne nationaal?

Onderzoek door Bubka naar radiospots met duurzame boodschappen in het Zuiden in opdracht voor RMB wijst op culturele verschillen tussen de beide landsdelen. Het Noorden vindt 9.7% van de commerciële radiocampagnes met een duurzaamheidsboodschap geloofwaardig, in het Zuiden is dat 12%.


In het Noorden is men eerder bezorgd over duurzame energie en economie en is ‘Commitment’ de bepalende driver. In het Zuiden ligt men meer wakker over het klimaat en is ‘Shared Value’ de dominante driver. 


Om echt impact te hebben maak je dus best aparte spotversies.